picto_fisio llar d'avis terrassa

CENTRE DE FISIOTERÀPIA

El servei de Fisioteràpia, ofereix aquest servei a públic de totes les edats amb dolències diverses.

“Ens avalen més de 20 anys d’experiència dedicats a la rehabilitació”

Disposem d’unes instal·lacions accessibles, habilitades i ben comunicades així com d’un equipament i aparatologia moderns, adaptats a tot tipus de necessitats.

 

Àmbits de tractament:

 • Traumatològic: lesions òssies, lligamentoses, tendinoses i musculars
 • Respiratori: MPOC, asma, postcirurgia
 • Persones grans: caigudes, immobilitat, foment de l’autonomia
 • Neurològic: Parkinson, ictus, esclerosi
 • Reumatològic: artrosi, artritis, osteoporosi
 • Cardiovascular: edema, insuficiència circulatòria
 • Dolor: lumbàlgia, cervicàlgia, neuràlgies

TRACTAMENTS

Els nostres professionals poden aplicar qualsevol dels següents tractaments:

Cadenes musculars

La seva finalitat és eliminar les tensions, que són la base de les disfuncions, els dolors i fins i tot les deformitats del cos. A partir d’un examen previ on es detecten els punts de tensió en les diferents parts del cos (cadenes musculars), es treballa manualment per aconseguir la relaxació de les diferents estructures, la postura i l’alliberació miofascial per reprogramar la correcta fisiologia de les cadenes.

Escola d’esquena i reeducació postural
Escola d'esquena i reeducació postural

L’esquena, com la resta del cos, respon a les situacions d’estrès físic i emocional. Entre les deformitats provocades només per la seva utilització, són habituals els aixafaments vertebrals, les alteracions de les curvatures (hipercifosi, hiperlordosi), la pèrdua de l’harmonia, el bloqueig, la rigidesa i la hipermobilitar articular. També són molt característiques les lesions com les contractures, les atròfies, les distensions i les alteracions del to muscular.

L’Escola d’esquena i reeducació postural pretén fer un apropament de la persona a l’esquena, facilitant l’aprenentatge d’exercicis correctors i terapèutics.

Gimnàstica abdominal hipopressiva
Gimnastica abdominal hipopressiva

Es tracta d’una tècnica originària a Bèlgica als anys 80, que aconsegueix enfortir la musculatura abdominal i del perineu, sense augmentar la pressió dins de la cavitat abdominal (típica dels abdominals clàssics), afavorint una bona col·locació dels òrgans interns i evitant la protusió de la panxa. Es tracta d’un mètode especialment indicat per a recuperacions postpart, durant l’etapa de la menopausa i la premenopausa, per a persones que han patit una intervenció quirúrgica abdominal o ginecològica, així com per millorar la postura corporal i els dolors de la columna vertebral, per definir el contorn de la cintura o millorar l’estètica de l’abdomen.

Drenatge limfàtic manual i pressoteràpia

És una tècnica de fisioteràpia que actua sobre els vasos i ganglis limfàtics de manera que ajuda al transport de la limfa i a l’eliminació de substàncies. D’aquí que la seva principal indicació sigui el tractament de l’edema, una acumulació de líquid resultant d’un dèficit en la reabsorció a nivell venós i/o limfàtic. A més a més, provoca tota una sèrie d’efectes sobre el sistema circulatori, sensitiu i muscular que el fan ideal com a mètode terapèutic en el tractament d’hematomes, dolor o conseqüències estètiques.
Aquesta tècnica pot complementar-se amb l’aplicació d’embenats específics, una pauta d’exercicis i l’ús de pressoteràpia. Al Servei de Fisioteràpia La Llar disposem dels equips adients per una aplicació segura i efectiva.

Hidroteràpia

La hidroteràpia reuneix tota una sèrie de tècniques que fan servir l’aigua i les seves qualitats físiques com a agent terapèutic. Mitjançant una correcta utilització de la temperatura, la flotabilitat, la resistència, la pressió hidrostàtica o l’hidromassatge, es pot aconseguir la millora de la força muscular, la disminució de la inflamació i els edemes o afavorir el retorn venós.
Per tot això, la hidroteràpia es converteix en un complement ideal en el tractament de malalties neurològiques, reumatològiques, traumatològiques o respiratòries. Al servei de Fisioteràpia La Llar disposem d’un espai d’hidroteràpia equipat amb banyera d’hidromassatge, completament equipat per als pacients amb dèficits de mobilitat.

Embenat neuromuscular Kinesiotape
Embenat neuromuscular kinesiotape

Les bases d’aquesta tècnica van ser establertes a finals dels anys 70 a Àsia, especialment a Corea i Japó. Es basa en el principi que el moviment i l’amplitud muscular són imprescindibles per mantenir i recuperar la salut. L’aplicació de la tècnica permet i facilita qualsevol activitat de la vida diària i la pràctica d’esport. De fet, es comença a introduir en Europa gracies a futbolistes i clubs esportius. L’embenat neuromuscular facilita el moviment normal activant així el procés fisiològic de recuperació.

 

La tècnica consisteix en l’aplicació d’embenats de característiques específiques que realitzen una funció elevadora sobre les estructures a les que s’aplica l’embenat neuromuscular (pell , musculatura i les seves fàscies, sistema vascular i limfàtic, i sistema sensitiu i nerviós) i que aconsegueixen restablir la circulació sanguínia i l’evacuació limfàtica, així com disminuir la pressió sobre els receptors del dolor, aconseguint disminució del dolor percebut.

Fibròlisi Instrumental Miofascial (ganxos)
Fibrolisi instrumental

Consisteix en el trencament d’adherències en estructures musculars, articulars i òssies mitjançant un instrument anomenat ganxo. L’alliberació d’aquestes estructures permet recuperar la mobilitat perduda o disminuïda. Té diverses aplicacions com són el tractament de cicatrius, dolors de l’aparell locomotor, neuràlgies, esquinços o condropaties, entre d‘altres.

Punció seca
La Llar Fisio punció seca

La Punció Seca és una tècnica molt eficaç que consisteix en la introducció d’una agulla al teixit muscular buscant els punts gallet, uns focus hiperirritables, dolorosos a la palpació, que es troben al teixit muscular i que poden alterar les seves propietats, produir dolor referit i desencadenar diferents fenòmens autonòmics. Les agulles poden tenir diferents mides i grossors en funció del múscul i la zona a tractar així com de la profunditat a la que volem arribar. La resposta que l’agulla desencadena a la fibra muscular (espasme, activació de nociceptius, vasodilatació) aconsegueix inactivar aquest punt gallet i per tant reduir el dolor, afavorir la mobilitat i ajudar en la recuperació de lesions relacionades.

EQUIP

AURORA VAZQUEZ LARA (col. nº 4081)
AURORA VAZQUEZ LARA_ col.legiat. nº4081

Diplomada en Fisioteràpia per l’Escola Universitària Gimbernat l’any 1992. Inicio la meva pràctica professional al servei de rehabilitació de l’Hospital Mutua de Terrassa l’any 1993. M’incorporo a LaFACT Gent Gran l’any 1993 posant en marxa el servei de Fisioteràpia. Col·laboradora habitual en processos de formació al centre i d’alumnes de pràctiques, grups de treball en dolor, UPP, tècniques de mobilització, etc.

He complimentat la meva formació orientant-la principalment cap a la Fisioteràpia en Geriatria però també en Fisioteràpia Neuromusculoesquelètica i exercici terapèutic. Principals formacions realitzades:

 • Postgrau Les Chaînes Musculaires, Méthode Busquet
 • Punts Gatell Miofascials
 • Gimnàstica abdominal hipopressiva. GAH 1 i 2
 • Neurodinàmica dins del postgrau de cadenes musculars.
 • Demential Care Mapping.
 • Kinaesthetics en les cures assistencials. Nivell 1
MANU ÁLVAREZ MORÓN (col. nº 4148)
MANU ÁLVAREZ MORÓN. col.legiat. nº 4148

Diplomat en fisioteràpia per la Universitat Ramon Llull de Barcelona l’any 2003, des de llavors desenvolupo la meva tasca a La Llar Fundació. Durant la carrera vaig sentir especial atracció per les malalties neurològiques d’aquí que m’especialitzes en aquest camp cursant el postgrau de Fisioteràpia en Neurologia. Com a persona esportista, també vaig voler aprofundir en aquest camp realitzant el postgrau de Fisioteràpia en Activitat Física i Esport. El darrer dels meus postgraus va ser el de Fisioteràpia en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. La meva inquietud per les darreres tendències en el mon de la fisioteràpia m’han portat a formar-me en Drenatge Limfàtic Manual, Fibròlisi Instrumental Miofascial i Punció Seca.

 

Des de l’any 2015 soc responsable del Servei de Fisioteràpia de la La Llar Fundació. A més, soc membre de l’Equip de Reflexió Ètica i participo a l’Equip de Cultura de la Mobilitat que, entre d’altres objectius, es planteja la reducció de l’ús de contencions físiques.

MANUEL CORRAL PLAZA (col. nº 1205)
MANUEL CORRAL PLAZA_col.legiat. nº1205

Diplomat en Fisioteràpia per l’Escola Universitària Gimbernat l’any 1995. Inicio la meva pràctica professional a La Llar Fundació l’any 1996. He impartit formació en programes formatius per auxiliars de geriatria des de 1996 fins al 2010. A partir del 2006 realitzo fisioteràpia domiciliaria amb Fisiogestion.

 

Dins de La Llar Fundació participo de forma activa, entre altres, en el desenvolupament de diferents procediments i projectes com propietari del procés de caigudes. Membre de l’equip de Cultura de Mobilitat. Participo en el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i l’Equip de DCM (Demential Care Mapping).

 

He complimentat la meva formació orientant-la principalment cap a la Fisioteràpia en geriatria, però amb especial atenció a la neurologia. Principals formacions realitzades:

 

 • Postgrau de rehabilitació en neurologia a Institut Guttman.
 • Format en treball de Perfetti, amb estada a Itàlia.
 • Format en treball de l’asma, amb estada a França.
 • Format en el mètode de manutenció de malalts de Paul Dotte.
 • Demential Care Mapping (DCM)
 • Kinaesthetics en les cures assistencials. Nivell 1
 • Gimnàstica abdominal hipopressiva. GAH 1 y 2.
 • Diverses formacions en dolor, sistema vascular limfàtic, muscular. Etc.

ESPAI FITNESS

El servei de Fisioteràpia LaFACT Gent Gran disposa també d’un espai fitness especialment dissenyat per a persones amb mobilitat reduïda. Aquest espai disposa de maquinària i equipaments adaptats per a la realització d’exercici físic i funcional de manera totalment accessible, i compta amb fisioterapeutes que s’ocupen de l’atenció i asessorament en tots els exercicis.

CONTACTE

fisioterapia llar d'avis terrassa